Beamene for 10m og 6m er på plass

Våt og kald antennedugnad: LA6SFA Bjørn og LA9RY Knut monterer den nye beamen for 10 meter. På samme mast står beamen for 6 meter. Foto: LA2JLA

Målet var å få antennen for 28 MHz klar til CQ WPX-contesten i påskehelga. Det holdt. Onsdag før påske var både den og beamen for 6 meter montert. Det gjensto bare et par koaksplugger før antennene kunne tas i bruk. Standbølgeforholdet er målt, og begge antenner har fått karakter godkjent, og vel så det. Begge kommer fra Antennas-Amplifiers i Serbia, samme produsent som leverte beamen for 15 meter. Antennene utmerker seg med at de har svært flat SWR-kurve. Både 6m beamen og 10m beamen er kjøpt privat men lånt ut til LA4C, henholdsvis av LA2JLA Per Olav og LB8CA Robin.

.. og gjett om 10 meteren går!

Japanere og kinesere ropte på LA4C på 10 meter. «Booming signal!» Det var på formiddagen påskeaften i CQ WPX SSB contest. På ettermiddagen var det likeens, men nå var det Amerika, sør og nord. Det ble skikkelig run og stasjoner sto i kø for å kjøre LA4C. Jo, det var gode forhold, men det var ikke noe i veien med den nye fem elements beamen for 10 meter heller. Rett nok begynner standbølge-forholdet å stige når man nærmer seg 29 MHz, men så høyt går man knapt for å kjøre DX eller contest. Antennen er godkjent i test.