Klubbhus og veibeskrivelse

Klubbhus

Gateadressen til tomten er Holmavegen 1. Vi bruker ofte kortformen «vi skal en tur på Holmen».

Tomten er regulert til foreningsaktivitet, nødvendige antenner og friområde.

Tomten er i overkant av 10 mål, se området  her .


Kommer du over Karmsund bro, følg E134/FV47 til Åkra.

Kommer du via T-forbindelsen (tunnelen), sving til venstre retning Skudeneshavn FV47 via Åkra.

I Åkra er det to lyskryss. Sving til høyre i første lyskryss (Rådhusvegen), kjør til endes og sving inn på Øyavegen og gjennom havna og forbi Akrehamn Trålbøteri.

Når du kommer til krysset med Vikavegen, ser du antennemastene, så det er bare å ta peiling på dem og du er fremme.


 • Dugnad for 15-meteren

  Ny beam for 15-meteren krever sitt. Lørdag 23. september ble det gjort klar for nyanskaffelsen. Her er Harald-Andreas LB2FJ i aksjon med bardunfester oppe i stålmasta som brukes til å reise antennemasta. Barduner ble skiftet og fundament støpt til aluminiumsmasta som skal bære beamen. Denne masta er nå til rehabilitering.


  15m-beamen kjører godt

  1.11.23

  Fem elements monobanderen fra Antennas-Amplifiers i Serbia kom på plass like før CQ WW CW. Den er spesiallaget etter våre spesifikasjoner og har nå fått plass på nettsiden til firmaet under betegnelsen «15m 5el DX Contest Antenna 15m5DXSHD Super Heavy Duty For Extreme Weather». Elementene begynner med en diameter på 35mm. Det skal sikre at antennen vil overleve vindstyrke på 70 meter i sekundet. Orkan begynner på 32,6.

  Antennen har en temmelig flat SWR-kurve, ca. 1,04 over hele båndet.

  På bildet: LA6ZP Kjell Ivar og LB8CA Robin i arbeid med den nye beamen.


 • LA4C fikk løft med lift

  15.6.2023

  Dugnad på Holmen torsdag 15.juni, denne gangen med lift. Trebånds-beamen som hadde vridd seg 100 grader ble rettet opp, slik at man slipper hoderegning for å finne ut i hvilken retning man sender.

  LB8CA Robin og LA9RY Knut fikk malt resten av andrestrøket på huset, inkludert arkene mot vest.

  Uteverkstedet er ryddet

  LA5GOA Steen Erik meldte om en sterk opplevelse. Han var innom på Holmen og fikk beskjed av LA2JLA Per Olav om å ta en tur inn i uteverkstedet. Der kunne han se golvet og til og med sette føttene på det, forteller han, og legger til: – En sterk opplevelse. Per Olav og LA1SO Reidar hadde hatt det meste av lagerbeholdningen ute, og
  med hjelp fra LA5GOA Steen Erik har de sortert og fordelt godset. Et tilhengerlass er kjørt på tippen. Godt jobba!


 • Dugnad sommer 2022

  Sommerens store dugnad

  3.8.2022

  Huset på Holmen er nå blitt grått. Etter om lag 80 timers maling på dugnad er vi litt under halvveis. Det skal males to strøk. Med godt vær og god innsats må vi klare det i løpet av august. LA9XTA Roger har gjort jobben med å skaffe folk. Han er glad for alle som melder seg til å ta et tak med malerkosten.

  På bildet over: LA1QAA Arne og LA9RY Knut.

  Til høyre: Dette er den nye fargen på klubbhuset på Holmen. Et felt på østveggen ble prøvemalt med fargen lys skifer, som blir hovedfargen. Rundt dører og vinduer blir fargen lys antikkgrå, slik det også framgår av prøvemalingen.


 • Meisling og ny mur

  Muren rundt vinduene i shacken får nå en tiltrengt reparasjon. Rustsprengning fra armeringsjern over vinduene er nå meislet bort. Murerarbeidet er neste etappe.


 • Nytt golv og nye vegger på klubbhuset på Holmen

  24.11.2020

  Møtelokalet er så godt som klart til bruk. Vi starter virksomheten mens vi venter på det store vinduet mot vest som skal skiftes. Nå er det siste finpuss. Onsdag kom tavla på plass. Snart er vårt nye motorstyrte lerret hengt opp. I verkstedet er arbeidsbenker under arbeid og taklampe innkjøpt. Nå er alt så klart at vi kan si at første medlemsmøte blir onsdag 30. september.


  27.8.2020

  Legging av laminatgolv, male resten av veggene bakom, liste langs golvet. Pluss litt puslearbeid. Persienner foran de store vinduene, lister rundt dører og vinduer. Så er stua klar. Men det gjenstår arbeid i gangen og på kjøkkenet. Det er behov for villige folk. Innsatstid er knapphetsressursen her. Mer enn to tommeltotter ingen hindring. Innsatsen kan gjøres på dagtid eller kveldstid. LA2JLA Per Olav og LA6ZP Kjell Ivar har oversikten over hva som skal gjøres og samordner innsatsen.


  25.6.2020

  Det begynte med at vi ville bli kvitt skrukketrollene som trengte seg inn. Nå har vi også fått et rom som skal bli elektronikkverksted. Brystpanelet på veggene har for en stor del blitt erstattet av platevegger. Taket på kjøkkenet blir reparert og malt. Det samme gjelder taket i stua. Stua blir snudd om, slik at tavle og projektor blir i sør. Det legges også opp til bedre tilpasning til videomøter og til contester for flere enn to radioer samtidig. Det er fortsatt mye arbeid igjen. Har du anledning til å ta et tak, ta kontakt med Per Olav LA2JLA.