Field Day 2023 – Gøy men lite DX

Mye DX ble det ikke, men interesserte speidere fra flere kanter av Karmøy deltok ivrig på årets Field Day 2. – 3. september. Arrangementet var lagt til Skudeneshavn Sjøspeideres sted på Hovdastad.

Antennen var en windom for 160-10 meter, radioen var IC-7300 fra Holmen, og rundt hushjørnet durte et av Holmens Honda-aggregater. Shacken var inne i hytta, der LA6SFA Bjørn, LB2FJ Harald-Andreas, LB8VI Torbjørn og LA2JLA Per Olav var kyndige operatører med speiderleder Øyvind og kommende radioamatør Charlotte som rekrutter.

Arrangementet fikk publisitet på et lokalt nettsted og tente forhåpentligvis radiointeresse hos noen av de frammøtte speiderne.

Loggen viser at av de 126 kontaktene var 96,8 prosent med europeiske land. Lite DX med andre ord. Men gøy var det!

Nummer sju av 12 i Field Day

Haugalandgruppen fikk en 7. plass på Nasjonal Field Day i september. Resultatene er klar. Best i multi-operatør-klassen ble LA1QRO. LA4C, som stasjonerte på Skudeneshavn sjøspeideres sted på Hovdastad på Karmøy, gjorde det godt på bonuspoeng. Det var bare to andre stasjoner som sanket mer poeng der. LA4C var den ene av to stasjoner som fikk bonuspoeng for godt besøkt QTH. Dette var for det meste speidere som ny erfaring med amatørradio er en bonus for LA4C.