JOTA 2018

JOTA 2018 i Rossabø kirke og på Karmøy

JOTA i Rossabø kirke

Speidere i kø for å snakke i mikrofonen. LA9RY Knut hjelper dem i gang. Mer om dette i Knuts innlegg i NRRLs publikasjon Amatørradio.

I Rossabø kirke i Haugesund er det etter hvert lange tradisjoner med JOTAJOTI. Under årets arrangement dukket det opp et ark som minnet oss om at i 1981 brukte vi en Trio TS-510 og en Kenwood TS 120V pluss en dipol. Så også regnet i radiomodeller er det en stund siden vi begynte.

Tre speidergrupper, 1.Rossabø KFUK-KFUM og Rossabø 1 KFUK-KFUM pluss 13. Haugesund KFUK-KFUM sto for årets arrangement. Godt og vel 40 speidere var påmeldt og 20 ledere støttet opp om det hele. Tre radioamatører fra Haugalandgruppen, LA1MNA Jan, LA5ZN Alf og LA9RY Knut, tok seg av det som hadde med radio å gjøre. Vi brukte LA9RY som kallesignal [Les mer …]


LA1JAM på Karmøy

JOTA-delen av JOTA-JOTI ble gjennomført i Haugalandgruppens lokaler på Holmen. I år fikk vi lov til å sende åpningen av arrangementet i Norge herfra, og vi benyttet kallesignalet for Norges Speiderforbunds hovedstasjon, LA1JAM, hele helga. Vertskap og operatører var LB4FH Kjetil, Trond LA1ZTA og Morten LA7XIA. Heldigvis var radioforholdene på vår side denne helga, og det ble logget 100 radiokontakter på fem kontinenter [Les mer …]

LA1JAM i England

GB1MDS hadde kontakt med LA1JAM under JOTA. Han gjorde opptak og la det på Youtube. Klikk på lenken, så kan du høre hvordan speiderne ble hørt i England. Vår operatør i denne QSOen var LA1ZTA Trond.