JOTA 2019

Nær 200 speidere deltok i JOTA 2019 på Holmen og i Rossabø kirke

– Det var gøy, men slitsomt, sier LA1ZTA Trond etter årets JOTA.

I Åkrehamn var det et stort fellesarrangement for speiderne på Karmøy. JOTA var en av aktivitetene. I puljer på fire og fire ble speiderne loset til Holmen, der de med fonetisk alfabet og god hjelp fikk komme på lufta. Forholdene var overraskende gode. Det ble kontakt med både Israel, Brasil, Colombia og USA. To ganger var de i kontakt med en JOTA-stasjon i Namibia. Norfolk Island VK9 hører også med til langdistanse-kontaktene.

Med på laget på Holmen foruten LA1ZTA var LA6IN, LB2HI, LB2GI og LB3AI, fordelt på lørdag og søndag.

LA1ZTA Trond og tre av de over hundre speiderne som var innom shacken på Holmen i JOTA-helga. Grupper på fire fikk en time foran radioen.

LA9RY Knut og noen av speiderne som deltok på JOTA i Rossabø kirke i Haugesund. De ble oppmuntret til å snakke i mikrofonen. Femten grep sjansen, noen mange ganger.

I Rossabø kirke hadde speiderne et tilsvarende arrangement for speidere i Haugesund og Norheim. Her fikk speiderne være med på de aktivitetene de hadde lyst til. I løpet av lørdagen snakket 15 speidere i mikrofonen. Mest var det norske stasjoner som ble logget. Utenfor Europa ble det kontakt med en JOTAstasjon i Kuwait.

Operatører var LA9RY Knut, LA1MNA Jan og LA5ZN Alf.